Sedim na podu sobe, oko mene gomila papira, neki do pola ispisani, neki sa samo jednom rečju. Neki sa polovičnim rečenicama. Neki preškrabani preko cele stranice, toliko iškrabani da se ne vidi šta je pisalo. Ponovo sve tebi pišem. Tebi koji nećeš pročitati. Tražim dovoljno jake reči da te opišu. Tebe takvog. Neopisivog.
Tražim mesto gde da te smestim. U prošlost ili budućnost. Ili možda u sadašnjost. Šta si mi ti ne znam ni sama. Nešto si mi više od prijatelja , a manje od ljubavnika. Ne znam da te objasnim. Neko si mi ko mi ulepša dan, neko ko mi izmami osmeh samo tako što mi prodje kroz misli. Neko zbog čije blizine zadrhti srce. Neko zbog koga nekad nisam jaka kako se činim ljudima oko sebe. Neko u čijem bi zagrljaju mogla da ostanem do kraja večnosti. Pišem tebi koji budiš u meni oni devojčicu koja se negde usput izgubila. Tebi koji bi bio dovoljno jak da oteraš moje demone kad me u mraku sobe uplaše. Tebi čije bi me „mala“ smirilo, pišem tebi koji si mi tajna, najtajnija, koju čuvam duboko u sebi.
O tebi pričam samo mesecu, kad obasja mesečnom ulicu. Pričam mu jer znam da će ti reći preneti dok te usnulog miluje mesečinom. Pričam mu kako mi je dovoljno da te neko spomene pa mi se otme smešak onaj stidljivi. Pričam mu kako bi prekinula ovaj moj let samo kad bi imala jednu noć pored tebe. Bilo bi dovoljno da te gledam kako spavaš i slušam kako dišeš.
Bilo bi dovoljno da se na jedan trenutak osetim živom pored tebe, pa neka posle budem zauvek mrtva iznutra. Jednom da osetim dodir tvoje kože na svojoj pa neka izgorim u vatri želje koja sve više tinja u meni. I one trenutke kad nam se vrhovi prstiju slučajno očešu osećam danima, a osmehe tvoje čuvam na vrhovima trepavica pa si zadnje što vidim pre sna, i prvo što vidim kad ujutru se probudim.
Pišem tebi čija sam više nego što sam ičija bila. Pišem tebi sa kojim me razdvaja mnogo prepreka, a koje bi preskočila samo kad bi znala da ćeš me negde tamo čekati. Tebi koji si moj iako to nisi….

One thought on “Tebi

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s